Китай анонсував дату та мету запуску місії до Венери

Новини науки і техніки

Академія наук КНР планує у 2026 році відправити до Венери, яку називають «сестрою Землі», зонд VOICE (Дослідник клімату та вулканів Венери) для вивчення її будови та атмосфери. Про це повідомляється на сайті Національного центру космічних наук.

«Місія VOICE ґрунтується на вивченні низки концепцій місій та планів, підтриманих аерокосмічним пілотним проектом. Її запуск заплановано на 2026 рік. 2027 року вона вийде на орбіту Венери для проведення наукових досліджень», – йдеться у повідомленні.

Автоматична міжпланетна станція VOICE масою близько 350 кг, за планом вчених, досліджуватиме геологічну еволюцію Венери, термальні та хімічні процеси в її атмосфері та можливість існування життя у хмарах над поверхнею планети.

У ході місії буде задіяно сучасне високотехнологічне обладнання, у тому числі мультиспектральні формувачі зображень для отримання знімків у високій якості та радіолокатори для проведення радіолокаційного синтезування апертури. Ця технологія дозволяє проводити дистанційне зондування Землі у високій роздільній здатності незалежно від висоти апарату, погодних умов і освітленості об’єкта, що знімається.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: