Як Говард Фут здійснив свою мрію

Сторінки історії

Це сталося рано-вранці, 4 липня 1986 року.

21-річний молодший капрал Говард Фут сів у кабіну легкого палубного штурмовика А-4М Skyhawk, вирулив на ще темну ЗПС і піднявся в небо.

Хлопець навіть виконав фігури складного пілотажу. Так він здійснив свою мрію.

Через 45 хвилин єфрейтор кілька разів намагався посадити літак на освітлену смугу.

І лише за допомогою команд та супроводжуючого літака йому вдалося це зробити.

Молодшого капрала заарештували і йому загрожували великі неприємності.

Говард Фут не був новачком в авіації. Він був досвідченим планеристом і навіть встановив кілька світових рекордів у дуже молодому віці. Крім того, за словами повітряного хулігана, він налітав щонайменше 100 годин на тренажері A-4 Skyhawk.

За кілька місяців до цього випадку Фут намагався встановити рекорд висоти планера, що призвело до повітряної емболії. Через характер цієї травми йому сказали, що він ніколи не зможе літати для військових. Ця новина приголомшила його, тож він став пілотом реактивного літака на власних умовах.

Ця історія закінчилася непогано для викрадача літака.

Після “відсидки” 4,5 місяця на “губі” Фут продовжив службу і навіть намагався стати льотчиком-винищувачем ізраїльських ВПС.

У результаті мрія здійснилася. Говард став цивільним пілотом-випробувачем та інженером, працював у численних проектах NASA.

Douglas A-4 Skyhawk — американський легкий палубний штурмовик, розроблений у першій половині 1950-х років компанією «Douglas Aircraft Company». Серійно вироблявся до 1979 року, перебував на озброєнні багатьох країн світу. Широко застосовувався у В’єтнамській війні, арабо-ізраїльських війнах та інших збройних конфліктах.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: