На Луганщині ЗСУ за добу завдали до 10 авіаударів по позиціях росіян

Новини

На Луганському напрямку авіація Збройних сил України протягом минулої доби завдала близько 10 ударів по позиціях російських загарбників.

Як передає Укрінформ, про це Повітряні сили ЗСУ повідомляють у Телеграмі.

“30 червня штурмовики Су-25 та бомбардувальники Су-24м здійснили до десяти авіаційних ударів на Луганському напрямку, підтримуючи бойові дії захисників Лисичанська. Удари наших льотчиків завадили просуванню окупантів на кількох важливих напрямках. Уражено логістичні центри ворога, пункти забезпечення пальним, бойову броньовану техніку та живу силу”, – ідеться в повідомленні.

Авіація Повітряних сил ЗСУ неодноразово завдавала потужних авіаударів по ворожих позиціях також і під час проведення операції зі звільнення від російських загарбників острова Зміїний.

Так, знищення ворога здійснювали бомбардувальники, штурмовики та винищувачі у взаємодії з артилерійськими підрозділами, армійською та безпілотною авіацією Сухопутних і Військово-Морських сил, підрозділами Сил спеціальних операцій.

За інформацією Повітряних сил, у результаті успішної операції були знищені зенітні ракетні системи, радіолокаційні станції, бойові позиції, реактивна система залпового вогню, техніка та особовий склад російських військ. Невелика частина загарбників евакуювалася, поспіхом покинувши острів.

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня оперативне командування “Південь” заявило, що внаслідок вдало проведеного чергового етапу операції українських військ росіяни поспіхом евакуювали з острова Зміїний залишки свого гарнізону.

За даними ОК “Південь”, після атаки Збройних сил України загарбники втікали з острова Зміїний, власноруч знищуючи власну військову техніку, документацію та майно.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що росіяни залишили острів Зміїний, бо не витримали вогню українських артилерійських, ракетних й авіаційних ударів.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: