Запуск ракети-носія Rocket Lab Electron перенесено

Новини

NASA – National Aeronautics and Space Administration перенесло запуск до Місяця мініатюрного супутника CAPSTONE на 28 червня.

Це зроблено для того, щоб дати інженерам більше часу для перевірки систем ракети-носія Rocket Lab Electron, яка використовуватиметься в рамках цієї місії.

Спочатку планувалося, що апарат CAPSTONE буде запущено 27 червня із майданчика космодрому Rocket Lab у Новій Зеландії. Оператором місії є компанія Advanced Space.

«NASA, Rocket Lab та Advanced Space відмовилися від запуску місії CAPSTONE до Місяця 27 червня, щоб дозволити Rocket Lab виконати остаточну перевірку систем. Команди оцінюють погоду та інші фактори, щоб визначити наступну дату запуску», – йдеться у повідомленні NASA.

Пізніше аерокосмічне відомство оголосило, що нову спробу провести пуск ракети Electron із мініатюрним супутником CAPSTONE буде проведено завтра, 28 червня. Також було сказано, що NASA з партнерами може перенести пуск на будь-яку дату, аж до 27 липня, що гарантує доставку кубсату в розрахункову точку не пізніше 13 листопада.

Наголошується, що реалізація цієї місії відкладається не вперше. Спочатку CAPSTONE мав відправитися в космічний простір у 2021 році, але через пандемію коронавірусу пуск було перенесено. Пізніше реалізація місії відкладалася через необхідність проведення додаткової перевірки супутника та ракети Electron.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: