За три дні SpaceX успішно запустила й посадила три ракети Falcon 9

Новини

Приватна аерокосмічна компанія SpaceX з 17 по 19 червня успішно запустила у космос три ракети з трьох стартових майданчиків у США. Загалом на орбіту відправили 53 супутники Starlink, німецький військовий супутник, та комерційний супутник зв’язку.

Джерело: Space.com

17 червня: стартувала місія Starlink 4-19. Ракета Falcon 9, яка відправила супутники на орбіту здійснила свій тринадцятий політ – подібною кількістю успішних запусків поки що не може похвалитися жодна інша ракета з космічного флоту SpaceX.

18 червня: стартував на орбіту супутник SARah 1, який є радаром для дистанційного зондування, побудований для німецьких військових компанією Airbus.

19 червня: відправився у космос супутник зв’язку Globalstar FM15. Він доповнить глобальну телекомунікаційну мережу Globalstar.

Коли Ілон Маск представив нову версію Falcon 9 варіант Block 5, він говорив, що прискорювач розрахований на 10 польотів. За наявними даними, тепер компанія планує використовувати Falcon 9 до 15 разів до відправки їх на переробку. Зараз у SpaceX є 21 ракета Falcon.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: