Ні вулиці Московській! Так вулиці Каденюка!

Новини

Друзі, з’явилася нагода перейменувати нарешті вул. Московська у Києві на вулицю Леоніда Каденюка. Чому саме Каденюка? Тому що на Московській знаходиться Державне космічне агентство України, де працював наш перший космонавт.

МАКСИМАЛЬНИЙ РЕПОСТ! ДОЛУЧАЙТЕСЯ!

Давайте вже допоможемо Київській міській державній адміністрації нарешті прийняти рішення, а не три роки ігнорувати ініціативи Громадської ради при ДКА, самого ДКА, Асоціації «КОСМОС» , МІНСТРАТЕГПРОМ.

У додатку «Київ Цифровий» стартувало голосування щодо перейменувань об’єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами.

ВСЕ ПРОСТО

Щоб проголосувати:

1. обирайте «Електронна демократія» ⟶ «Голосування за дерусифікацію»

2. переглядайте перелік назв і натискайте «Проголосувати».

Заступник міського голови – секретар Київської міської ради Володимир Бондаренко повідомив, що до списку наразі увійшли майже 300 об’єктів, відібрані експертною комісією.

Як повідомив керівник цифрової трансформації Києва та заступник голови КМДА Петро Оленич, взяти участь у голосуванні можуть всі громадяни України. Для верифікації використовується Bank ID.

Голосування триватиме до 19 червня включно.

Додаток «Київ Цифровий» доступний для завантаження в App Store і Google Play.

Міська влада закликає мешканців обирати відповідально та свідомо, оскільки присвоєння нових назв топонімічним об’єктам має важливе історичне та національне значення.

Леонід Костянтинович КАДЕНЮК народився 28 січня 1951 р. у с. Клішківці Хотинського р-ну Чернівецької обл. Закінчив Клішківецьку середню школу (1967), Чернігівське вище військове авіаційне училище льотчиків (ЧВВАУЛ) (1971), Московський авіаційний інститут (1989).

Проходив службу як льотчик-інструктор ЧВВАУЛ. З серпня 1976 р. по березень 1983 р. – у загоні космонавтів Центру підготовки космонавтів у Зоряному містечку. З березня 1983 р. – командир ланки у Липецькому центрі перенавчання та бойового застосування військових льотчиків. З червня 1984 р. – у Державному науково-дослідному інституті ВПС ім. В.П. Чкалова: льотчик-випробувач (1984-1988), у групі підготовки космонавтів (1988-1996). Пройшов повний курс підготовки до польотів на кораблях «Союз» і орбітальній станції «Мир». Пройшов підготовку за програмою «Буран». Льотчик-випробувач I класу, освоїв 54 типи та модифікації літаків.

Герой України (1999). Генерал-майор авіації. Почесний громадянин міста Чернівці (2001). Народний депутат України 4-го скликання (2002-2006). Кандидат технічних наук (2006). Радник Голови ДКА України (з 2011). Президент Аерокосмічного товариства України (2015-2018).

Помер 31 січня 2018 року в Києві під час традиційної ранкової пробіжки. Похований у Києві на Байковому кладовищі.

Слава Україні! Героям слава!

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: