Компанія Satellogic підписала контракт із SpaceX

Новини

Компанія Satellogic, що займається зйомкою земної поверхні, підписала контракт із SpaceX на запуск 68 супутників свого угруповання як мінімум у чотирьох місіях у 2023 році.

Минулого року Satellogic вже підписали контракт на запуск супутників, запустили дев’ять із них у двох місіях Transporter, і мають запустити до дванадцяти супутників ще у двох, найближча з яких планується не раніше 25 травня, збільшивши чисельність свого угруповання до 34 космічних апаратів.

Компанія хоче до 2025 року експлуатувати понад 200 супутників на орбіті для забезпечення щоденної перезйомки однієї і тієї ж ділянки Земної поверхні.

Satellogic будує власні супутники субметрового діапазону, управляє угрупованням і виконує аналіз даних – все це знижує витрати на геопросторову аналітику. Це схоже на SpaceX: управління всім процесом розробки своїх ракет дозволяє компанії досягти успіхів у технологіях запуску та ефективно використовувати їх для створення власного супутникового угруповання. Satellogic хоче забезпечити до чотирьох щоденних відвідувань будь-якого району Землі, що цікавить, охоплюючи понад 4 млн км² площі в день.

“Ми хочемо значно розширити можливості для обслуговування сільського господарства, енергетики та телекомунікаційних послуг. Ми хочемо спростити процес збирання зображень земної поверхні, зрештою замінюючи значно менш ефективні технології та рішення, такі як гелікоптери та літаки, які в основному використовуються для цих цілей” , – заявили в компанії.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: