Місячний ґрунт здатний виробляти кисень та паливо

Це цікаво

Після аналізу місячного ґрунту, привезеного китайським космічним апаратом “Чан’е-5”, їх команда виявила, що зразок містить сполуки багаті залізом і титаном речовини, які можуть працювати як каталізатор для отримання бажаних продуктів, таких як кисень, використовуючи сонячне світло і вуглекислий газ.

На основі цих спостережень команда запропонувала стратегію “позаземного фотосинтезу”. В основному система буде використовувати місячний грунт для електролізу води, здобутої на Місяці та від астронавтів, в кисень та водень. Вуглекислий газ, що видихається майбутніми “жителями Місяця”, також збирається і об’єднується з воднем, отриманим при електролізі води, в процесі гідрогенізації, що каталізується місячним грунтом.

В результаті цього процесу утворюються вуглеводні, такі як метан, які можуть бути використані як паливо. Стратегія не використовує жодної зовнішньої енергії, окрім сонячного світла, для виробництва різних бажаних продуктів, таких як вода, кисень та паливо, які могли б підтримувати життя на місячній базі.

«Чан’е-5» — китайська місія з дослідження Місяця, яка складається зі спускної платформи і засобу доставки зразків. Це перша місія Китаю з доставки зразків, яка мала за мету доправити на Землю не менше 2 кг реголіту і зразків порід. Як і чотири попередні місії, названа на честь китайської богині місяця Чан’е

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: