Україна тепер може робити високоточні супутникові знімки за 100 кілометрів від своїх кордонів

Новини

Компанія EOS, яка належить українському підприємцю Максиму Полякову, надала Україні можливість отримувати високоточні супутникові знімки завдяки комерційній угоді з GEOSAT.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі компанії.

Як зазначається, зважаючи на ризики інформаційного порядку денного в умовах військової агресії, повідомлення про угоду з’явилося у публічному просторі лише зараз.

GEOSAT 2 став першим супутником, який вже передає оперативні дані спостереження за територією України виключно для використання нашою країною. Супутник знаходиться на орбіті та дозволяє отримувати дані з надвисокою роздільною здатністю, раніше недоступною для України. Він також надає можливість отримувати знімки на відстані 100 кілометрів від державних кордонів України. Виведений на орбіту у січні 2022 року український супутник «Січ-2-30» має у рази меншу роздільну здатність.

“Стратегічне партнерство EOS та GEOSAT 2 зміцнює потенціал космічної розвідки України та допомагає збільшити ефективність захисту території країни, а також підвищує якість збору даних про збитки, які завдала населенню та економіці військова агресія російської федерації. Дані також можна використовувати для вирішення завдань в аграрному секторі, лісовому господарстві та інших галузях”, – інформують у компанії.

У повідомленні йдеться, що доступ до GEOSAT 2 буде корисним для всіх галузей економіки України, які використовують супутникову аналітику у своїй діяльності в довгостроковій перспективі. Особливо важливим є доступ до супутникових даних саме для оперативної військової розвідки.Система GEOSAT 2 надає високоякісні та економічно вигідні послуги клієнтам по всьому світу. Супутник працює на сонячно-синхронній орбіті з середньою висотою 620 км.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: