Російська орбітальна службова станція – РОСС

Новини науки і техніки

Роскосмос “активно” готується до свого проєкту РОСС — Російська орбітальна службова станція. Це буде станція на навколоземній орбіті, яка належитеме виключно Росії. Роскосмос і Ракетно-космічна корпорація “Енергія” імені Корольова підписали контракт на розробку ескізного проєкту нової станції. Про це космічна держкорпорація РФ повідомила у своєму Telegram-каналі.

Ескізне проєктування відбуватиметься у 2 ЕТАПИ:

На першому етапі буде проведений аналіз сценаріїв розгортання та нахилення орбіти, розрахунок вартості доставки 1 кг вантажів, розгортання початкової конфігурації та перехід космічних апаратів із орбіти станції на близькомісячну орбіту. Цей етап планують завершити вже у червні цього року.

На другому етапі, який триватиме до березня 2024 року, буде проведена розробка ескізного проєкту й технічних завдань варіантів станції. Також відбудеться розгляд можливостей забезпечити станцію зв’язком і питань, пов’язаних із підготовкою екіпажів і функціонуванням станції в безпілотному та пілотованому режимах.

Російська орбітальна службова станція

Запуск російської орбітальної станції, що має відбутися з космодрому “Східний”, запланований на 2025 – 2026 роки. У цей період у космос відправлять перший модуль станції РОСС — НЕМ-1. Науково-енергетичний модуль Росія спочатку створювала для МКС.

Перший етап розгортання станції на орбіті заплановано на 2025-2030 роки. Другий етап — на 2030-2035 роки.

Російська орбітальна службова станція, згідно з оприлюдненими ескізами, складатиметься з науково-енергетичного модуля, цільового модуля, виробничого модуля та платформи обслуговування. Екіпаж РОСС складатиметься з 2-4 осіб.

Згідно з повідомленням Роскомосу, основне призначення станції — це забезпечення цільового використання орбітальної пілотованої інфраструктури для реалізації національних інтересів Росії в галузі пілотованої діяльності, розвитку науки й економіки.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: