Мексика відправить на Місяць міні-роботів для дослідження ґрунту

Головні теми

Мексиканські вчені планують відправити на Місяць першу партію автономних міні-роботів у рамках проекту Colmena /в перекладі – “Вулик”/, націленого на розробку в космосі корисних копалин, передає Sputniknews.

Запуск заплановано вже на червень 2022 року.

«Взявши за приклад природу, Колмена покаже, що дуже маленькі роботи можуть працювати як дослідники, так і шахтарі, якщо їх координувати», — Густаво Медіна Танко, керівник лабораторії космічного приладобудування в Інституті ядерних наук Національного автономного університету Мексики ( UNAM), – сказав презентуючи проект.

У складі першої місії – п’ять роботів діаметром 12 сантиметрів кожен та масою близько 60 грамів. Їхня робота на Місяці триватиме близько 13 земних діб.

Роботи вже доставлені до Сполучених Штатів і встановлені на космічному кораблі Peregrine компанії Astrobotic. Запуск космічного корабля запланований на червень.

Проект Colmena був запущений у 2016 році для дослідження потенціалу міні-роботів при роботах у космосі та можливостей їх самоорганізації, а також потенціалу видобутку рідкісноземельних металів на астероїдах.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: