У Європі створять фонд інвестицій у космічні стартапи

Економічні аспекти

Космічна галузь активно розвивається практично у всьому цивілізованому світі. Але розвиток неможливий без інвестицій і в Європі вирішили про це подбати.

На даний момент космічний сектор активно розвивається – на ринку з’явилася величезна кількість приватних компаній, пов’язаних з розвитком технологій та впровадженням нових технологічних рішень. Проте переважна більшість таких підприємств розташовані у США. Європа також хоче розвивати цей напрямок і для цього відкриває інвестиційний фонд у космічні стартапи, пише “Space News”.

Офіційні представники Європейської комісії, Європейського інвестиційного банку та Європейського інвестиційного фонду оголосили минулого тижня, що вони виділять не менше одного мільярда євро протягом п’яти років на програму Cassini, яка забезпечить раннє фінансування європейських космічних компаній.

Мета Cassini полягає в тому, щоб забезпечити європейську підтримку цим стартапам, щоб вони не шукали фінансування в інших країнах, особливо в Сполучених Штатах, що може призвести до того, що ці компанії покинуть Європу.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: