Відбулося чергове зібрання науково-просвітницького клубу «Всесвіт у часі та просторі»

Новини

ЛЕКТОРІЙ

«ВСЕСВІТ У ЧАСІ ТА ПРОСТОРІ»

Керівник проекту: Сергій Гордієнко

Юрій Горго

Життя та зорі

Фізика, хімія планет і можливість існування життя на них

21 січня у Будинку вчених НАН України відбулося чергове зібрання науково-просвітницького клубу «Всесвіт у часі та просторі» при підтримці освітнього проекту ISPACE School.

На зібранні була представлена доповідь «Життя та зорі», яку прочитав Юрій Павлович Горго — професор кафедри біоінформатики факультету біотехнології та біотехніки Національного технічного університету «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», доктор біологічних наук, професор, академік аерокосмічної академії України.

У доповіді мова йшла про особливості фізико-хімічних характеристик планет, фактори та умови середовища, що можуть сприяти виникненню та розвитку різних видів життя на них. Які хімічні елементи, прості та високомолекулярні сполуки є складовими живої матерії, яку роль відіграє вода як універсальний розчинник у хімічних пребіотичних і біологічних процесах, який вплив на життя розвинутих організмів (на прикладі людини) чинять фактори зовнішнього середовища на Землі? Ці та багато інших питань стали предметом обговорення.

Тема, яка розглядалася, викликала не аби який інтерес слухачів. Після лекції присутні майже годину спілкувалися з лектором та задавали запитання.

Презентація та візуалізація: С. Гордієнко.

Партнери:

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: