Пряма трансляція запуску «Січ-2-30». Тримаємо кулачки за наших!

Головні теми

Сьогодні планується здійснити перший за останні 10 с половиною років запуск українського супутника дистанційного зондування Землі.

О 17:25 за київським часом  з мису Канаверал у Флориді ракета-носій Falcon 9 компанії SpaceX має відправити на орбіту Землі КА «Січ-2-30».

Пряма трансляція пуску:

Разом з українським супутником «Січ-2-30» ракетою Falcon 9 Ілона Маска в рамках місії Transporter 3 на орбіту Землі буде доставлено ще 104 космічних апарати.

Розгортання українського супутника «Січ-2-30» заплановано через 01:23:02 після старту, а о 20:15 він пролетить над Україною.

Космічний апарат «Січ-2-30» розроблений та виготовлений ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля». Він призначений для одержання цифрових зображень поверхні Землі у видимому й ближньому інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль, а також для моніторингу параметрів магнітосфери Землі й має роздільну здатність 7 м (на один піксел) при охоплені смуги у 45 км.

«Січ-2-30» буде моніторити використання земель, рослинності, лісових і водних ресурсів, ліквідація наслідків стихійних лих. Також він дасть змогу отримувати й досить якісні дані про створення інженерних споруд, переміщення військової техніки та кораблів тощо.

Останній раз Україна запускала власний супутник ДЗЗ у 2011 році. 17 серпня, напередодні 20-річчя Незалежності України, з пускової бази «Ясний» було здійснено пуск ракети-носія «Дніпро», яка вивела на орбіту КА «Січ-2».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: