Запуск нової місії Virgin Orbit заплановано на 12 січня

Головні теми

На 12 січня заплановано запуск нової місії Virgin Orbit. У рамках місії “Above the Clouds” на низьку навколоземну орбіту передбачається запустити кілька науково-дослідних супутників, повідомляє Lbbusinessjournal:

КА Spire ADLER-1 (Austrian Debris Detection Low Earth Reconnoiter) від Austrian Space Forum та компанії Findus Venture GmbH. Він збиратиме дані про найменше космічне сміття на низькій навколоземній орбіті за допомогою радара, наданого компанією Spire. Цікаво, що на те, щоб додати кубсат у місію, знадобилося лише 20 днів, а потім ще 36 годин, щоб отримати дозвіл FAA на додавання супутника на борт ракети LauncherOne.

Spire ADLER-1

Кубсати за програмою Space Test Program (STP-27VPB) на користь військових для тестування технологій зв’язку та навігації, а також демонстраційне корисне навантаження від Корнеллського університету.

Два кубсати від компанії SatRevolution: STORK-3, для спостереження Землі, та SteamSat-2, для тестів двигуна на водяному паливі, розробленого SteamJet Space Systems.

Подвійний кубсат PAN-A/B у рамках програми ELaNa-29 від NASA. Pathfinder для Autonomous Navigation A/B. Це два 3U кубсати, які будуть автономно зближуватися і стикуватися один з одним на орбіті. Демонстрація можливостей зближення та стикування у масштабі кубсатів відкриває можливості зі збирання на орбіті різних структур, таких як космічні станції та складні космічні апарати. У разі успіху дана технологія зменшить масу та складність систем зближення та стикування космічних апаратів на орбіті.

Це буде перша місія компанії Virgin Orbit цього року і четверта за весь час.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: