Український супутник «СІЧ-2-30» відправився на пусковий майданчик

Головні теми

8 грудня 2021 року з Міжнародного аеропорту “Бориспіль” (KBP) за підтримки вантажної служби Turkish Airlines та їх офіційного агента в Україні ТОВ «Гюнсел», було відправлено український космічний апарат «СІЧ-2-30», який розроблений та виготовлений ДП «Конструкторське бюро «Південне» ім. М.К. Янгеля».

Про це повідомило КБ «Південне».

Маршрут, що має подолати КА «СІЧ-2-30» до пускового майданчику: Дніпро – Київ – Будапешт – Стамбул – і, очікується, що вже 12 грудня літак приземлиться в Маямі (штат Флорида, США).

Орієнтовно 12 грудня супутник прибуде до Міжнародного аеропорту Маямі та за декілька діб, після завершення митного оформлення, його буде доставлено до Космічного центру імені Кеннеді на мисі Канаверал для проходження підготовки до запуску та його стикування із ракетою-носієм Falcon 9 компанії SpaceX.

Запуск українського супутника дистанційного зондування землі «СІЧ-2-30» заплановано на 10 січня 2022 року.

Космічний апарат«СІЧ-2-30» призначений для одержання цифрових зображень поверхні Землі у видимому й ближньому інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль, а також для моніторингу параметрів магнітосфери Землі й має роздільну здатність 7 м (на один піксел) при охоплені смуги у 45 км.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: