Maritime Launch Services створює дочірню компанію в США

Новини

Менш ніж через два тижні після оголошення свого першого замовника, компанія Maritime Launch Services (MLS) сьогодні оголосила про створення нової дочірньої компанії в США, яку очолить ветеран галузі Роберт Файєрбах.

Про це повідомляє SpaceQ.

Нова компанія Maritime Launch USA Inc. вже має офіс у Вашингтоні, який сьогодні офіційно відкрився. Роберт Файєрбах привносить в компанію 25-річний досвід роботи, до цього попрацювавши в таких компаніях, як: Space Systems/Loral (коли це ще була компанія MDA), SES Global, Eutelsat, Hughes і SpaceX, і це лише деякі з них. Він приєднується до Maritime Launch USA Inc. як її президент.

Стівен Матьє, президент і генеральний директор MLS, сказав у прес-релізі: «Maritime Launch пишається тим, що виходить на ринки приватного та державного секторів у Сполучених Штатах, а Роберт Файєрбах приєднується до нашої команди. Комерційний космічний сектор швидко розвивається, і ми раді надати свій досвід Сполученим Штатам, допомагаючи клієнтам і розробникам супутників вивести на орбіту їхнє корисне навантаження з найбільш гнучкого та конкурентоспроможного місця запуску на полярній і сонячній синхронній орбіті в Північній Америці».

«Я радий приєднатися до команди Maritime Launch», — сказав Роберт Файєрбах. «Maritime Launch USA підтримуватиме зростаючі потреби комерційного та урядового космічного секторів Сполучених Штатів у вирішальній категорії середнього корисного навантаження від трьох до п’яти тонн. Ми зв’яжемо клієнтів по всій території США з космодромом Нова Шотландія та його послугами початкового запуску за допомогою надійної ракети-носія Cyclone-4M».

Крім корпоративного сайта, MLS також нещодавно запустила інший веб-сайт під назвою Spaceport Nova Scotia, який надає публічну інформацію про проект.

Поточний статус, зазначений на новому веб-сайті, говорить: «Оскільки дорожні роботи та будівництво повинні розпочатися восени, ми тісно співпрацюємо з місцевими компаніями, щоб завершити інженерні та проектні роботи для об’єкта». MLS повідомила SpaceQ, що близько 80 компаній взяли участь у галузевому форумі в жовтні.

«Ми також працюємо над тим, щоб забезпечити виконання всіх заходів із дотримання вимог, викладених у нашій затвердженій екологічній оцінці, наданій Департаментом навколишнього середовища та змінами клімату Нової Шотландії. Планується, що будівництво об’єкту розпочнеться наприкінці зими/на початку весни 2022 року».

«Maritime Launch користується підтримкою супутникової спільноти з сімома підписаними листами про наміри та меморандумами про взаєморозуміння від наших клієнтів, які представляють 1 мільярд доларів від продажів».

Читайте також: «Циклон-4М»: старт практичної реалізації українсько-канадського проєкту

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: