Новий тип рухової установки

Новини науки і техніки

Фахівці японської компанії NTT Docomo розробили новий тип рухової установки, принцип дії якої заснований на використанні ультразвукових коливань.

У безпілотника, обладнаного ультразвуковими двигунами, відсутні лопаті та інші частини, що обертаються, він абсолютно безпечний для людини та предметів навколишнього оточення навіть у разі випадкового зіткнення з ними. Але найголовнішою перевагою нового підходу є те, що ультразвукові двигуни абсолютно тихі, так, вони видають звук, але в тому діапазоні, який зазвичай не сприймається людським слухом, повідомляє Dailytechinfo.

Другою перевагою ультразвукового двигуна є набагато менша витрата енергії в порівнянні з електродвигунами, що обертають лопаті пропелерів. Це, своєю чергою, дозволить повітряній кулі або дирижаблю, оснащеному такими двигунами, залишатися в повітрі набагато довше і зробити більшу кількість знімків або зняти довше відео.

На блакитній повітряній кулі компанії NTT Docomo встановлено пару ультразвукових рухових модулів. Звукові коливання, що виробляються цими модулями, взаємодіють з повітрям особливим чином і створюють реактивну тягу, що просуває повітряну кулю в потрібному напрямку. Крім цього, вектор тяги, що створюється ультразвуком, легко регулюється, що надає кулі-безпілотнику досить непогану маневровість.

Навіть у такому досить простому вигляді повітряна куля-безпілотник, оснащена гарною камерою з високою роздільною здатністю, вже може бути використана в практичних цілях, наприклад для знімання різних заходів, урочистостей та інших подій, які зазвичай проводяться в закритих приміщеннях. А в майбутньому фахівці компанії NTT Docomo, які вже подали патентну заявку на їхній ультразвуковий двигун, планують збільшити ефективність і потужність таких двигунів. Це, своєю чергою, дозволить використовувати подібні літальні апарати вже на відкритому повітрі, адже вони зможуть боротися навіть із не найслабшими вітрами та потоками повітря. Джерело

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: