Пішов з життя Віталій Євгенович Васильєв

Новини

Всеукраїнська громадська організація «Аерокосмічне товариство України» повідомляє про передчасну смерть директора товариства Васильєва Віталія Євгеновича, яка наступила 7 листопада 2021 року і висловлює щире співчуття рідним і близьким.

Васильєв В.Є. народився 4 лютого 1947 року в м. Чорткові, Тернопільської області. Трудову діяльність розпочав в 1964 р. на заводі «Електроапаратури». В 1966 р. поступив, а в 1971 році закінчив Чернівецький Державний університет ім. Ю. Федьковича за фахом інженер фізик-оптик. Після закінчення університету служив в армії. Після демобілізації працював на різних посадах на підприємствах промисловості та в наукових організаціях в т.ч. Держпостачі України, а з 1984 р. заступником директора інституту кібернетики НАН України.

Останні 20 років працював Генеральним директором громадської організації «Аерокосмічне товариство України» (АКТУ). Разом з Президентами АКТУ Героєм СРСР, льотчиком-космонавтом Жолобовим В.М. і Героєм України, космонавтом Каденюком Л.К. багато зробив для становлення та зміцнення нової організації незалежної України, пошуку нових форм роботи з ветеранами галузі та молоддю, проведенню науково-практичних конференцій, форумів, конкурсів зустрічей з видатними вченими, дослідниками космосу, космонавтами  різних країн. Багато уваги приділяв заохоченню та відзначенню кращих працівників в тому числі  галузевими відзнаками: «Ветеран космічної галузі», «Почесний працівник космічної галузі», «Зірка космонавта Л. Каденюка» та інші.

Віталій Євгенович користувався заслуженим авторитетом серед працівників, керівників підприємств, організацій та установ ракетно-космічної галузі України.

Пам’ять про Віталія Євгеновича на довгі роки збережеться серед працівників авіаційної та ракетно-космічної галузей нашої країни.

Перший віце-президент АКТУ Е. Кузнєцов

Віце-президент АКТУ Г. Кривов

Віце-президент АКТУ М. Лихоліт

Центр «Спейс-Інформ» висловлює щирі співчуття рідним, друзям та колегам Віталія Євгеновича та ділиться спогадами про нього, які залишилися на наших фотографіях…

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: