Відбулася презентація макета Місячної промислово-дослідницької бази

Новини

28 жовтня 2021 року у НЦАОМ ім. О.М. Макарова відбулася презентація макета Місячної промислово-дослідницької бази. Макет за проектом ДП «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля був виготовлений Державним вищим навчальним закладом «Придніпровська державна академія будівництва та архітектури» (ПДАБА) у рамках угоди про спільну діяльність та співробітництво між ПДАБА та НЦАОМ ім. О.М. Макарова.

Роботи з концептуального проектування місячної промислово-дослідницької бази фахівці ДП «КБ «Південне» проводять на замовлення Moon Village Association, членом якої Україна стала за ініціативи Олександра Вікторовича Дегтярева – Генерального директора ДП «КБ «Південне» у 2011-2020 роках.

На презентації були присутні Генеральний директор НЦАОМ Олексій Кулик, ректор ПДАБА Микола Савицький, професор ПДАБА Сергій Шатов, Головний конструктор та начальник конструкторського бюро з системного проектування ракет та ракетних комплексів ДП «КБ «Південне» ім. М.К. Янгеля Максим Дегтярьов, співробітники та гості НЦАОМ. Макет Місячної промислово-дослідницької бази зайняв гідне місце в експозиції навчально-виставкового комплексу НЦАОМ.

Довідка. Асоціація «Місячна деревня» (www.moonvillageassociation.org) – глобальна неурядова організація, мета якої підтримка неформального спілкування з досліджень Місяця між урядами, промисловістю, науковцями та громадськістю. Асоціація «Місячна деревня» була сформована у Відні у 2017 році з метою реалізації концепції Місячної деревні та виконує функцію платформи для комунікації сторін, зацікавлених у дослідженні Місяця та досягненні постійної присутності людини на Місяці. Основа MVA – це співтовариство професіоналів та організацій із більш ніж 40 країн.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: