Місія Artenis 1 переноситься на 2022 рік

Головні теми

Старт РН SLS з кораблем Orion відбудеться не раніше 12 лютого 2022 року.

Поки NASA орієнтується на 12 лютого, але в агентстві не виключають, що можливі і подальші зміщення дат, передає Spaceflightnow.

12 лютого – найближчий час, коли місія Artemis 1 зможе вилетіти на місячну орбіту, дата, яка залежить від результатів критичного випробування заправки паливом на стартовому майданчику в січні.

Місія Artemis 1 відправить космічний корабель Orion на Місяць, де він вийде на дальню орбіту в багатотижневий безпілотний «круїзі по шейкдаун», щоб продемонструвати, що ракета SLS і Orion готові нести астронавтів. Наступна місія, Artemis 2, відправить екіпаж з чотирма астронавтами навколо Місяця і назад на Землю, як підготовчий грунт для майбутніх польотів на Місяць.

Том Уітмейер, заступник помічника адміністратора НАСА з розробки дослідних систем, повідомив, що запуск космічної системи запуску і космічного корабля Orion планується вивезти з цеху наприкінці  грудня.

Керуючи мобільною стартовою платформою на гусеничному транспортері НАСА епохи Аполлона, ракета попрямує до стартового майданчика 39B для репетиції  «мокрої»  генеральної  репетиції або випробування заправки паливом, це коли команда запуску завантажить кріогенний рідкий водень і рідкий кисень в основну ступінь SLS і верхню її частину.

Ця генеральна репетиція служить останньою перевіркою ракети і наземних систем на майданчику 39B, а також репетицією для команди запуску в Кеннеді.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: