Триває робота зі створення КРК «Циклон-4М»

Новини

20 жовтня 2021 року ДП «КБ «Південне» прийняло офіційну делегацію канадської компанії Maritime Launch Services (MLS) у складі: президента компанії Стіва Матьє, директора з безпеки Ярослава Пустового та президента інвестиційної компанії Jacobcapital Management Inc. Саші Якоба, який є членом ради директорів компанії MLS.

Про це повідомляється на Facebook-сторінці підприємства.

У ході зустрічі, у якій також взяли участь керівники ДП ВО «Південний машинобудівний завод», сторони обговорили практичні кроки реалізації спільного українсько-канадського проєкту «Циклон-4М» та розглянули низку питань пов’язаних із розробкою ракети-носія «Циклон-4М» та створенням космодрому, який будуватиметься біля містечка Кансо у канадської провінції Нова Шотландія. Гостям продемонстрували технічні можливості підприємств під час відвідування виробничих та випробувальних дільниць Південмашу та КБ «Південне».

Стів Матьє запросив представників КБ «Південне» та Південмашу, як основних партнерів та виконавців Проєкту з української сторони, взяти участь в офіційній церемонії закладки першого каменю майбутнього космодрому в Кансо, яка запланована на другу половину листопада 2021 року.

19 жовтня делегація MLS зустрілася у Києві з Віце-прем’єр-міністром України – Міністром з питань стратегічних галузей промисловості України Олегом Уруським та Головою ДКА Володимиром Тафтаєм.

Віце-прем’єр-міністр України в ході зустрічі наголосив: “На сьогодні вирішені всі бюрократичні питання з обох сторін, і вже наприкінці 2021 року в канадській провінції Нова Скотія розпочнеться будівництво стартового комплексу для запусків космічних апаратів на українському ракетоносії “Циклон 4М”. Мінстратегпром у межах своїх повноважень готовий надавати сприяння підприємствам космічної галузі України під час реалізації цього проєкту, адже він є взаємовигідним і відкриває широкі можливості для обох держав”.

Докладніше про проєкт: https://space.com.ua/2020/01/03/raketa-nosij-tsiklon-4m-vchora-sogodni-zavtra/

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: