Пам’яті Геннадія Михайловича Тупала

Сторінки історії

30 вересня 2021 року на 93 році пішов з життя ветеран космічної галузі України, голова Громадського координаційного комітету «Харків ракетно-космічний» Геннадій Михайлович Тупало.

Геннадій Михайлович народився 5 грудня 1928 року в Кременчузі.

У 1952 році закінчив Харківський авіаційний інститут.

Обіймав керівні посади на Харківському заводі електроапаратури: керівник групи, заступник головного конструктора, заступник головного інженера), у НДІ автоматики та приладобудування академіка М.О. Пілюгіна, АТ АНПК «Вертикаль», на заводі «Електропобутприлад».

З 2005 р. – голова ради ветеранів науково-технічних працівників державного підприємства «Харківський завод електроапаратури», голова громадського координаційного комітету «Харків ракетно-космічний».

За заслуги у створенні ракетно-космічної техніки та участь у космічних програмах Геннадія Михайловича нагороджено двома орденами Трудового Червоного Прапора, багатьма пам’ятними медалями, почесними грамотами та нагрудним знаком «Ветеран космічної галузі України».

«Неможливо переоцінити внесок Геннадія Михайловича у становлення вітчизняного ракетобудування. Останні роки життя він присвятив активній громадській та просвітницькій роботі.

Смерть Тупала Геннадія Михайловича – непоправна втрата для Харківщини та всієї України. Рідні, колеги та усі, хто мав честь знати та працювати з Геннадієм Михайловичем назавжди залишать про нього світлу пам’ять», – говориться у некролозі, розміщеному на сайті Харківської облради.

Колектив «Спейс-Інформ» висловює щирі співчуття родині, колегам та друзям Геннадія Михайловича. Світла пам’ять!

19.05.2017. Київ, Будинок вчених, Четвертий з’їзд Аерокосмічного товариства України. Фото “Спейс-Інформ”

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: