Космос – Жіноча Справа!

Новини

Чи знали ви, що станом на березень 2021 року в космосі побували 65 жінок, включаючи астронавток, спеціалісток з корисного навантаження та членкинь екіпажу космічних станцій? А ще так багато жінок працюють над інженерними розробками, дослідженнями та стартапами на Землі, аби космос для нас був ще ближчим!

Приєднуйся до ефіру 4 жовтня, щоб відсвяткувати разом з нами Всесвітній тиждень космосу та дізнатися більше про досягнення жінок у космічній сфері. Разом із експертками, що фокусуються на темі космосу, поговоримо чому вони обрали цей напрям, чому у світі астронавтів більше, ніж астронавток, та як можна змінити цей гендерний дисбаланс.

Цікавий факт: першою жінкою в космосі стала радянська космонавтка Валентина Терешкова, яка здійснила політ на кораблі «Восток-6» 16 червня 1963 року. А вже у 1983 році Саллі Райд стала першою американкою в космосі, здійснивши політ на борту космічного шатла STS-7.

Дізнайся нижче про наших спікерок, які сприяють розвитку космічної галузі в Україні та світі:

🔹 Вікторія Четвертак — заступниця директора, керівниця міжнародного відділу Національного музею космонавтики імені С.П. Корольова.

🔹 Любов Янків-Вітковська — кандидатка технічних наук, доцентка кафедри вищої геодезії і астрономії Інституту геодезії Національного університету «Львівська політехніка», членкиня-кореспондентка Міжнародної академії астронавтики, голова міської громадської організації «Львівське Астрономічне Товариство».

🔹 Анна Гурова — кандидатка юридичних наук, наукова співробітниця Міжнародного центру космічного права Національної академії наук України.

🔹 Наталія Боротканич — координаторка космічних програм групи проєктів Noosphere, кандидатка історичних наук.

🔹 Представниці підприємств космічної галузі України та Ради молодих працівників космічної галузі.

Захід організовано в рамках онлайн-хакатону SPACETECH EUROPE Online Hackathon від Garage48, SpaceOn та Посольства США в Україні. Партнери заходу: Рада молодих працівників космічної галузі України та журнал The Universe. Space. Tech.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: