Уряд схвалив Загальнодержавну цільову науково-технічну космічну програму України на 2021-2025 роки

Новини

29 вересня 2021 року на черговому засіданні Кабінет Міністрів України підтримав проект Закону України “Про затвердження Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки”, яка була підготовлена Мінстратегпромом разом з Державним космічним агентством України (ДКАУ) у співпраці з усіма зацікавленими сторонами.

Програма передбачає реалізацію шести завдань:

  • провадження космічної діяльності в інтересах національної безпеки та оборони;
  • створення космічних систем спостереження Землі та їх складових;
  • впровадження космічних технологій на ринку послуг;
  • створення ракетно-космічної техніки;
  • фундаментальні та прикладні наукові дослідження у сфері космічної діяльності;
  • правове, науково-методичне та інформаційне забезпечення заходів Програми.

Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів, передбачених у державному бюджеті, а також інших джерел, не заборонених законодавством. Орієнтовний обсяг необхідних коштів на 2021-2025 роки становить 40,78 млрд гривень, у тому числі з державного бюджету 15,76 млрд гривень.

“Однак, за попередніми підрахунками, непрямі доходи у сфері економіки та додаткові переваги у сфері національної безпеки, державного управління та екології за цей період складуть понад 16 млрд грн. Найбільший дохід очікується у сегментах агромоніторингу, екології й безпеки та оборони”, – зазначив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський.

Очільник Мінстратегпрому наголосив, що подальше прийняття Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки сприятиме системному та послідовному розвитку української космічної галузі, корпоратизацію якої нещодавно погодив Уряд.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: