Розбудова воєнних спроможностей України

Новини

Міністр оборони України Андрій Таран прокоментував Указ Президента, що увів в дію рішення РНБО про збільшення оборонного бюджету-2022.

«Ця ініціатива Президента України-Верховного Головнокомандувача дасть можливість втілити важливі довгострокові програми у сфері оборони. Серед іншого, Міноборони отримає фінансування розвитку ракетного озброєння, Військово-Морських Сил Збройних Сил України та нових наукових та дослідно-конструкторських робіт в сфері високих технологій.

Зокрема, для потреб ВМС ми продовжимо програму будівництва кораблів класу «корвет» та забезпечимо постачання протикорабельного ракетного комплексу «Нептун», а також активізуємо роботу над розробленням ракетного комплексу корабельного базування, крім того продовжиться модернізація фрегата «Гетьман Сагайдачний».

У 2022 році Міністерство оборони отримає можливість вести роботу над створенням вітчизняного ракетного щита. Передусім йдеться про відновлення роботи над оперативно-тактичним комплексом «Сапсан», над яким працює ДП “КБ “Південне”.

На початок наступного року розраховуємо завершити роботу над створенням високоточної ракети «Вільха» з покращеними характеристиками для модернізованих систем залпового вогню «Смерч».

Планується прийняття на озброєння нового реактивного снаряду «Тайфун-1» до реактивної системи залпового вогню «Верба» та доведення реактивної системи залпового вогню проекту «Буревій» з використанням боєприпасу «Тайфун-2».

Серед іншого буде збільшено фінансування наукових та дослідно-конструкторських розробок у сфері високих технологій, до яких будуть залучені науково-технічні центри Національної академії наук України та підприємства Державного космічного агентства України.

Це тільки частина багатьох практичних кроків зі зміцнення обороноздатності нашої країни, реалізувати які дозволить ініціатива Президента України про збільшення оборонного бюджету-2022.

Контроль Президента за станом справ у секторі безпеки і оборони дає підстави розраховувати на значний прогрес у питанні розбудови воєнних спроможностей України».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: