Місія Inspiration4: ракета Falcon 9 і космічний корабель Dragon прибули на стартовий майданчик

Новини

У неділю 12 вересня компанія SpaceX перевезла ракету Falcon 9 і космічний корабель Crew Dragon, які забезпечать перший у світі повністю приватний орбітальний космічний політ, на стартовий майданчик, пише Newsinseconds.

Фото: SpaceX

Триденна місія відправиться на орбіту з Космічного центру NASA Кеннеді на мисі Канаверал не раніше 3:00 за Києвом 16 вересня через поєднання погодних умов і технічних вимог. Місія Inspiration4, стане першим у світі орбітальним польотом SpaceX і першим у світі екіпажем без єдиного професійного астронавта на борту. В політ відправляться автор Shift4 Payments Джаред Айзекман (який і спонсорує увесь політ), доктор наук, геолог і науковий комунікатор Сіан Проктор, інженер Крістофер Семброскі і асистент лікаря Хейлі Арсено.

Кріс Семброскі, Джаред Ісаакман, Хейлі Арсеної і Сіан Проктор позують з ракетою Falcon 9 і капсулою Crew Dragon, яка виведе їх на орбіту. Фото: Inspiration4 / Джон Краус.

Хоча ніхто з 4 членів екіпажу не є професійним астронавтом і не має досвіду безпосередніх космічних польотів, Айзекман – командир Inspiration4 – є досвідченим приватним пілотом, і всі четверо провели більшу частину 2021 року тренуючись повний робочий день, щоб забезпечити певний ступінь компетентності. Звичайно, Crew Dragon – це номінально автономний космічний корабель, призначений для самостійного польоту на Міжнародну космічну станцію і назад – набагато складнішого завдання, ніж три дні, які Inspiration4 планує провести на орбіті.

Айзекман, Проктор, Арсено і Семброскі можуть бути далеко не професійними астронавтами, коли вони злетять, але вони також не будуть любителями. Як і всі професійні астронавти NASA та інших країн, які полетять на Dragon, вони проходять ретельну підготовку, бо екіпаж, який знає, як управляти своїм космічним кораблем, з набагато більшою ймовірністю зможе втрутитися – і, можливо, врятувати місію і свої життя – в разі серйозної аномалії.

В рамках проекту Inspiration4 компанія SpaceX вдруге в історії запустить астронавтів за допомогою перевіреної в польоті ракети-носія Falcon 9 і перевіреної на орбіті капсули Dragon, Crew Dragon досягне орбіти вдруге менш ніж за 5 місяців.

Фото: SpaceX

Можливо, найважливішим є те, що в ході польоту буде досягнута найвища орбіта і висота, на яку піднімалися люди – 540 км – за більш ніж 13 років. Це буде 8 найвища земна орбіта після 5 польотів Space Shuttle для обслуговування космічного телескопа Габбл і 2 випробувальних польотів космічного корабля Gemini в 1960 роках.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: