Олег Уруський представив колективу ДКА Голову та його першого заступника

Новини

6 вересня 2021 року Віце-прем’єр-міністр України, Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський представив колективу Державного космічного агентства України Голову Володимира Тафтая та першого заступника Голови Володимира Беня.

Про це повідомляється на сайті ДКА.

У вітальній промові Олег Уруський наголосив, що зараз головне завдання для агентства – максимально сконцентруватися на виконанні державного завдання із запуску українського супутника «Січ-2-1» (Січ-2-30), який повинен бути виведений на орбіту у грудні цього року.

Також Віце-прем’єр-міністр України повідомив, що Загальнодержавна цільова науково-технічна космічна програма України на 2021-2025 роки завершує етап узгодження в центральному органі виконавчої влади. На сьогодні вона перебуває у Міністерстві юстиції та Міністерстві економіки. Це два останні відомства, які мають дати свої заключення.

«Я сподіваюся, що на наступному урядовому комітеті ми зможемо її вже розглянути, підтримати та винести на засідання уряду», – додав Олег Уруський.

Інше не менш важливе питання, над яким зараз ДКА потрібно буде серйозно працювати це питання, пов’язане з корпоратизацією підприємств.

«Часу на розкачку немає. Президентом поставлені чіткі завдання зі створення холдингів. Треба в максимально стислі строки, але якісно і згідно чинного законодавства, здійснити корпоратизацію наших підприємств», – сказав Олег Уруський.

Володимира Володимировича Тафтая було призначено Головою Державного космічного агентства України Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 983-р від 26 серпня 2021 р.

До цього з березня 2021 року, відповідно до урядового рішення, Володимир Тафтай очолював ДКА за контрактом про проходження державної служби на період дії карантину через COVID-19. У серпні цього року він успішно пройшов конкурс на зайняття посади Голови ДКА.

Беня Володимира Петровича призначено першим заступником Голови Державного космічного агентства України Розпорядженням Кабінету Міністрів України № 984-р  від 26 серпня 2021 р.  

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: