Компанія Безоса запустить ракету New Shepard 26 серпня

Новини

Компанія Blue Origin здійснить суборбітальний запуск своєї ракети New Shepard без екіпажу 26 серпня.

Про це повідомляється на сторінці компанії у Твітері, передає Укрінформ.

Зазначається, що запуск запланований на 13:35 за Всесвітнім координованим часом зі стартового майданчика Launch Site One в Західному Техасі, США.

У рамках місії NS-17 в капсулі знаходитиметься обладнання для різних наукових експериментів – 18 дослідницьких інструментів, 11 з яких розроблені за підтримки аерокосмічного агентства NASA, пише Space.com.

Крім того, ззовні капсули буде проведений демонстраційний експеримент з датчиками сходження з орбіти, спуску і посадки. Цей набір технологій призначений для більш точного спуску космічних апаратів на поверхню Місяця та інших космічних тіл.

Також у рамках місії NS-17 буде представлена художня інсталяція “Суборбітальний триптих” – серія з трьох портретів ганського художника Amoako Boafo. Роботи будуть нанесені на зовнішній стороні у верхній частині капсули.

Як повідомляв Укрінформ, компанія мільярдера Джеффа Безоса Blue Origin подала до федерального суду США позов на NASA з приводу контракту, який космічне агентство уклало зі SpaceX щодо виготовлення космічного модуля для висадки на Місяць. Позов став іще одним кроком компанії Безоса у намаганнях домогтися скасування рішення NASA щодо переваг, наданих SpaceX.

Після цього NASA погодилося призупинити роботи над виготовленням космічного модуля для висадки на Місяць за контрактом, укладеним з компанією мільярдера Ілона Маска SpaceX.

У квітні агентство уклало зі SpaceX контракт вартістю близько 2,9 млрд доларів на виготовлення космічного апарата для висадки на Місяць, відхиливши пропозиції Blue Origin.

Безос пропонував NASA в обмін на контракт з виробництва місячного модуля покрити до 2 млрд доларів витрат агентства.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: