10 років запуску КА «Січ-2»

Сторінки історії

10 років тому, 17 серпня 2011 року, з пускової бази «Ясний» було здійснено пуск ракети-носія «Дніпро», яка вивела на орбіту український супутник дистанційного зондування Землі «Січ-2».

Про це нагадало КБ «Південне» на своїй сторінці у Facebook.

Пуск було присвячено 20-ій річниці Незалежності України та 100-річчю від дня народження видатного ученого і конструктора у галузі ракетно-космічної техніки Михайла Кузьмича Янгеля.

Супутник та ракету-носій розробило КБ «Південне» та виготовило ВО «Південний машинобудівний завод».

Завдання для КА «Січ-2» – зйомка поверхні Землі у видимому й інфрачервоному діапазонах довжин електромагнітних хвиль.

Супутник дав змогу отримати цифрові зображення поверхні Землі в панхроматичному і багатоспектральному діапазонах з роздільною здатністю близько 8 метрів.

Ці космічні знімки успішно використовувались для контролю за аграрними ресурсами, у земле- та лісокористуванні, надали значну допомогу при здійсненні екологічного моніторингу, оцінки забруднень навколишнього середовища, моніторингу надзвичайних ситуацій, розвідки корисних копалин, в ході виконання інфраструктурних проектів.

Зараз КБ «Південне» виконує роботи з завершення створення КА «Січ-2-1» («Січ-2-30»). Український супутник дистанційного зондування Землі планується запустити в рамках кластерної місії компанії SpaceX на борту ракети-носія Falcon-9 у грудні 2021 року.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: