Завершується підготовка до пуску ракети-носія Vega

Новини

На космодромі Куру у Французькій Гвіані завершуються роботи з підготовки до другого у цьому році пуску європейської ракети-носія легкого класу Vega, який заплановано на 17 серпня о 04:47 за київським часом.

В рамках місії VV19 ракета-носій Vega має вивести на сонячно-синхронну орбіту корисне навантаження масою 1 029 кг. Основне навантаження: КА ДЗЗ Pléiades Neo 4 масою 922 кг на замовлення Airbus Defence and Space – Intelligence.

Це другий з чотирьох супутників, які після повного розгортання сузір’я (Pléiades Neo 3, 4, 5, 6) зможуть відвідувати будь-яку точку земної кулі принаймні двічі на день та забезпечать комерційних та інституційних споживачів зображеннями з високою роздільною здатністю.

Допоміжні навантаження: кубсати BRO-4, SUNSTORM, LEDSAT та RADCUBE.

Блок маршового двигуна РД-843, який використовується у складі рідинної рушійної установки четвертого ступеня РН Vega, розробило ДП «КБ «Південне» та серійно виготовляє ДП «ВО Південний машинобудівний завод».

Відмінною особливістю БМД РД-843 є можливість багаторазового запуску під час польоту (до 5 включень), завдяки чому забезпечується розведення супутників на різні орбіти. Зараз тривають роботи з покращення характеристик двигуна з метою розширення діапазону виведених корисних навантажень.

Всього з 2012 року РН Vega стартувала 18 разів, 16 – успішно.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: