Ілон Маск показав величезну ракету Super Heavy з працюючими двигунами

Головні теми

Вчора SpaceX вперше провела статичні вогневі випробування свого надважкого прототипу Booster 3 , в Бока-Чіка, штат Техас.

За матеріалами Space.com.

Це було повне випробування трьох двигунів Raptor на надважкому прискорювачі під час короткочасного “статичного вогню”.

«Повноцінний запуск 3 Raptor на надважкій прискорювачі», – написав у понеділок увечері в Twitter генеральний директор SpaceX Ілон Маск. Коли його запитали про шанси проведення додаткових випробувань з ракетою, Маск додав: «Залежно від прогресу з Booster 4, ми можемо спробувати запустити двигун 9 на Booster 3».

Ракета SpaceX Super Heavy призначена для багаторазового використання в якості прискорювача першого ступеня для виведення на орбіту космічного корабля Starship. Висота Super Heavy становить 70 метрів, ракета повинна буде нести космічний корабель Starship висотою 50 метрів.

Маск сказав, що прототип Booster 3 Super Heavy, швидше за все, не полетить в космос, а замість цього буде використовуватися для наземних випробувань. Його наступник, Booster 4, буде першим, який відправить Starship в політ. В ході цього випробувального польоту прототип Starship буде запущений з об’єкта Starbase SpaceX в Техасі в цільову зону біля острова Кауаї, Гаваї.

Starship і Super Heavy складають основу планів SpaceX щодо майбутніх місій в дальній космос. НАСА обрало SpaceX для висадки астронавтів на Місяць в рамках програми агентства Artemis. SpaceX вже продала ще один політ корабля навколо Місяця японському підприємцю Юсаку Маедзава, Крім того, Маск хоче використовувати кораблі Starship для відправки астронавтів на Марс і сказав, що космічний корабель може бути готовий до запуску до 2023 року, якщо випробування пройдуть успішно.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: