Китай вивів на орбіту новий супутник

Новини

Китай у понеділок о 7:28 за пекінським часом із космодрому Цзюцюань на північному заході країни успішно запустив і вивів на задану орбіту новий супутник “Фен’юнь-3E”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Сіньхуа.

Супутник було запущено за допомогою ракети-носія “Чанчжен-4C” (Long March-4C), повідомили в Цзюцюаньському центрі із запуску супутників.

Це вже 377-й політ ракет-носіїв серії “Чанчжен”.

Як відомо, супутник “Фен’юнь-3E” було розроблено та зібрано Шанхайським інститутом космічних технологій при Китайській корпорації космічної науки та техніки. Це перший у світі метеорологічний супутник, який працюватиме на світанок-західній орбіті.

Орбіта “світанок-захід” – це сонячно-синхронна орбіта, якою рухається супутник, ніколи не потрапляючи в тінь Землі.

Очікується, що супутник зможе розширити можливості Китаю в галузі метеорологічних прогнозів, реагування на зміну клімату, а також запобігання та зменшення небезпеки стихійних лих. FY-3E дозволить здійснювати екологічний моніторинг, прогнозування космічної погоди та заздалегідь попереджати про її зміни.

Як повідомляв Укрінформ, у червні за допомогою ракети-носія CZ-2C ( “Чанчжен-2В” або “Великий похід-2В”) Китай успішно запустив дев’яту групу супутників дистанційного зондування.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: