Space Perspective пропонує вигідно злітати в космос

Це цікаво

Минулого тижня компанія Space Perspective запустила аеростат Neptune One, який піднявся на висоту близько 30 км, а потім благополучно приводнився в Мексиканській затоці
Цей апарат стане попередником «космічного кулі» Нептун, який з 2024-го почне на регулярній основі возити туристів в стратосферу. Від інших пропозицій польотів «в космос» цей варіант вигідно відрізняють тривалість вояжу і низька ціна квитка.

На відміну від конкурентів, в Space Perspective безпосередньо в космос не збираються, справедливо розсудивши, що людям потрібні враження, а не факт покидання кордону земного тяжіння. Політ займе шість годин, з яких дві години пройдуть на 30-кілометровій висоті, де мандрівники зможуть на власні очі побачити схід сонця над горизонтом майже так, як його бачать космонавти на МКС. До послуг пасажирів панорамні вікна з оглядом понад 700 км у всіх напрямках, бар з закусками і навіть швидкісний Інтернет з можливістю прямої трансляції та повноцінний туалет.

Політ буде проходити при земній гравітації, в гондолі кулі можна вільно переміщатися, спілкуватися, робити репортажі або просто насолоджуватися відпочинком. Всього на борту зможуть перебувати 9 осіб – пілот і вісім пасажирів. Відсутність реактивних двигунів і наявність запасних парашутів значно знижують ризики подорожі. А найголовніше – квиток на космічній кулі коштуватиме всього $125 000, проти $200-300 тис. у найближчих конкурентів.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: