Гелікоптер Ingenuity здійснив восьмий і найтриваліший політ над Марсом

Новини

Мінігелікоптер Ingenuity Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу здійснив восьмий політ над Червоною планетою, що став найдовшим з усіх попередніх.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Space.com.

Зазначається, що під час польоту 21 червня гвинтокрил залишався у повітрі 77,4 секунди, пролетівши 160 метрів. Після цього він сів приблизно в 134 метрах від марсохода Perseverance.

Незважаючи на те, що Ingenuity спочатку був розроблений для польоту лише п’ять разів, його успіхи спонукали NASA розширити місію та експериментувати з більш амбіційними польотами. Тоді як перші польоти гвинтокрила починалися і закінчувалися у тому самому місці, яке назвали «Полем братів Райт», мінігелікоптер зараз перелітає з одного нового майданчика на інший.

На даний момент не відомо, коли відбудеться дев’ятий політ.

Як повідомляв Укрінформ, сьомий політ відбувся у неділю, 6 червня.

Марсохід Perseverance Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу прибув на Марс 18 лютого після майже 7 місяців польоту.

19 квітня NASA вперше в історії запустило літальний апарат на Марсі – надлегкий мінігелікоптер Ingenuity. Вертоліт вартістю 85 млн дол. став першим літальним апаратом, запущеним на іншій планеті.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: