Екіпаж китайського корабля вперше висадився на вітчизняній космічній станції

Головні теми

Китайські космонавти, які прибули на космічному кораблі “Шеньчжоу-12”, увійшли в “Тяньхе” – основний модуль космічної станції.

Про це повідомили в Канцелярії програми пілотованої космонавтики Китаю, передає Укрінформ з посиланням на Сіньхуа.

Як зазначається, після того, як “Шеньчжоу-12” успішно завершив швидке автоматизоване зближення і стикування з “Тяньхе”, китайські космонавти увійшли в орбітальний модуль з поворотної капсули космічного корабля. Завершивши серію підготовчих робіт, вони відкрили люки вузлового модуля і модуля “Тяньхе”. Після цього Не Хайшен, Лю Бомін і Тан Хунбо увійшли в модуль “Тяньхе”.

Таким чином, китайські космонавти вперше вступили на територію вітчизняної космічної станції, заявили в канцелярії.

Як повідомлялося, Китай 17 червня запустив пілотований космічний корабель “Шеньчжоу-12” з трьома космонавтами на борту. Екіпаж пробуде на орбіті три місяці, протягом яких проведе перевірку системи життєзабезпечення і технічного обслуговування модуля. За цей час двоє астронавтів здійснять два тривалі виходи у відкритий космос. Місією керує Не Хайшен, старший член команди і колишній льотчик-винищувач. Для нього це третій політ в космос.

«Шеньчжоу-12» вперше перевозить людей. Це також перша пілотована місія Китаю майже за п’ять років. Загалом для будівництва космічної станції було здійснено 11 запусків, три з них – на «Шеньчжоу-12».

Основний модуль космічної станції “Тяньхе” був запущений 29 квітня цього року, а вантажний космічний корабель “Тяньчжоу-2” – 29 травня цього року. 30 травня “Тяньчжоу-2” і “Тяньхе” завершили комп’ютеризоване зближення і стикування.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: