ДП «АНТОНОВ» відзначає 75-річчя з дня заснування

Новини

31 травня 2021 року виповнюється 75 років з дня заснування Дослідного конструкторського бюро під керівництвом видатного авіаконструктора Олега Костянтиновича Антонова, яке сьогодні є флагманом авіаційної галузі України – Державним підприємством «АНТОНОВ».

За ці роки на підприємстві були створені більше 125 типів та модифікацій літаків різного призначення. Але в світі «АНТОНОВ» відомий перш за все як розробник транспортних літаків, а також регіональних пасажирських лайнерів та літаків спеціального призначення. Серед них: славетні біплани Ан-2, пасажирські Ан-24, транспортні Ан-12, Ан-26, Ан-32, аерофотознімальні Ан-30, багатоцільові Ан-72, Ан-74, всесвітньо відомі велетні Ан-22 «Антей», Ан-124 «Руслан», Ан-225 «Мрія», новітні реактивні літаки сімейства Ан-148, Ан-158, Ан-178.

Сьогодні ДП «АНТОНОВ» – галузетворче підприємство, на якому працюють близько 9500 фахівців різних спеціальностей. Його діяльність забезпечує створення десятків тисяч робочих місць у вітчизняних компаніях-партнерах, науково-дослідних інститутах.

Наказом ДК «Укроборонпром» №64-к від 20.05.2021 р. Генеральним директором ДП «АНТОНОВ» призначено Сергія Андрійовича Бичкова, який з листопада 2020 р. виконував обов’язки Генерального директора.

На теперішній час під керівництвом С.А. Бичкова ведуться активні роботи з виробництва транспортних літаків Ан-178. Три з них призначені для постачання Збройним силам України. Відповідний контракт було підписано в грудні 2020 року в присутності Президента України Володимира Зеленського.

Напередодні відзначення 75-річчя підприємства колектив ДП «АНТОНОВ» завершив стапельне складання фюзеляжу першого з літаків Ан-178, які будуються за державним замовленням. Ведуться роботи зі стикування крила.

Наразі в агрегатних цехах підприємства триває виготовлення хвостового оперення, елементів систем і деталей, які згодом знадобляться для кінцевого складання планера першого Ан-178. Цей етап планується завершити до кінця поточного року.

Водночас розпочато виробництво деталей та агрегатів для другого та третього літаків. Укладаються договори на постачання матеріалів і комплектувальних виробів з українськими та іноземними партнерами.

Завантажити буклет

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: