ДКА та Чернігівська ОДА підписали Меморандум про співробітництво

Новини

27 травня 2021 року в Національному центрі управління та випробувань космічних засобів відбулося підписання Меморандуму між Державним космічним агентством України та Чернігівською обласною державною адміністрацією про співробітництво у сфері космічної та науково-технічної діяльності.

Про це повідомляється на сайті ДКА.

“Започаткування такої співпраці є важливим для космічного агентства та регіонів, оскільки цей крок дасть змогу забезпечити впровадження інноваційних інструментів супутникового моніторингу та сталий розвиток економіки України”, – зазначив Володимир Тафтай.

Підписання Меморандуму створює правову основу для укладання двосторонніх угод і досягнення додаткових домовленостей з співробітництва та проведення спільних заходів в галузі дистанційного зондування землі на предмет виявлення незаконних видів діяльності.

Також сьогоднішня подія відкриває шлях до реалізації перспективних проектів з використанням космічних даних та технологій для потреб моніторингу сміттєзвалищ, сільськогосподарських угідь, моніторингу лісовищ тощо.

Це започатковує можливості спільної участі у національних та міжнародних наукових програмах та експериментах, дослідженнях у галузях національної безпеки, прийому інформації дистанційного зондування землі, її попереднє та тематичне оброблення, збереження в інтересах інноваційного механізму управління територіями регіону та обміну результатами досліджень та практичним досвідом, інформацією, участь у підготовці та проведенні науково-практичних конференцій.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: