Відбулася робоча нарада щодо готовності Державної цільової науково-технічної програми розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки

Новини

26 травня в АТ «УкрНДІАТ» відбулася робоча нарада, на якій обговорили ступінь готовності проєкту Державної цільової науково-технічної програми розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки («Програма-2030»).

Про це повідомляється на сайті Мінстратегпрому.

У нараді взяли участь керівники Департаменту формування політики авіаційної та космічної галузі Мінстратегпрому, АТ «УкрНДІАТ», ДП «Івченко-Прогрес», корпорації «Українська авіабудівна компанія».

Учасники наради обговорили питання про створення експертної ради, яка має здійснити науково-технічну експертизу проєкту «Програми-2030». До роботи в цій раді вирішили запросити фахівців Національного аерокосмічного університету ім. М. Є. Жуковського (Харків), Національного авіаційного університету (Київ) та Київського політехнічного інституту імені І. Сікорського, які акредитовані при Міністерстві освіти і науки України як експерти з науково-технічних питань.

Згідно з протоколом наради, завершено другий етап міжвідомчого узгодження проєкту зазначеного документа й отримано зауваження та пропозиції від центральних органів виконавчої влади, які буде враховано в фінальній версії проєкту «Програми-2030».

Під час заходу представники АТ «УкрНДІАТ» повідомили, що у взаємодії із ДП «Івченко-Прогрес» розробили проєкт «Методики оцінки ефективності реалізації Програми-2030».

Розробником «Програми-2030» є АТ «УкрНДІАТ», а державним замовником – Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України, яке й подасть комплект документів «Програми-2030» на розгляд Урядового комітету з питань національної безпеки і оборони, стратегічних галузей промисловості, паливно-енергетичного комплексу та інфраструктури.

Нагадаємо, в лютому 2021 року Мінстратегпром оприлюднив для проведення консультацій з громадськістю проєкт Державної цільової науково-технічної програми розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: