ULA готується вперше завантажити паливо в свою ракету Vulcan

Головні теми

ULA (United Launch Alliance) планує в найближчі пару тижнів розпочати завантаження кріогенного палива на борт своєї масивної ракети Vulcan, передає ROOT NATION. Ракета використовує кріогенний метан і рідкий кисень як паливо. Випробування мають вирішальне значення для розробки ракети наступного покоління між польотами ракет Atlas 5, які в найближчі роки будуть використовувати один і той же стартовий комплекс. Наразі ULA використовує майданчик 41 на космічній станції на мисі Канаверал.

Основною ракетою ULA нині є Atlas 5, яка повністю знаходиться в робочому стані. Ракета Vulcan Centaur потужніша і використовує квартет двигунів першого ступеня BE-4, що поставляються компанією Blue Origin, яка належить засновнику Amazon Джеффу Безосу. ULA очікує, що перша ракета Vulcan буде готова до запуску до кінця 2021 року. Ці терміни були названі головним операційним директором ULA Джоном Елбоном на початку травня.

Однак полковник Роберт Бонджіові, директор відділу пускових підприємств Центру космічних і ракетних систем Космічних сил США, заявив на цьому тижні, що перший запуск Vulcan може статися наприкінці цього року або на початку 2022. Vulcan – важлива ракета для Космічних сил, оскільки це буде найбільший замовник ракети ULA.

Наразі Vulcan збирається зробити пару сертифікаційних рейсів, перш ніж виконати свою першу місію для Американських Збройних Сил. Ця місія відома як USSF-106 і зараз намічена до запуску на початку 2023 року. Поки Vulcan не буде готова, Atlas 5 буде продовжувати використовуватися військовими США. Запуск запланований на наступний вівторок з військовим супутником на борту.

Ця Atlas 5 тестуватиме модернізовану версію двигуна верхнього ступеня RL10, яка буде використовуватися на верхньому ступені Centaur ракети Vulcan. Інший запуск запланований на червень з використанням Atlas 5 з кожухом корисного навантаження, аналогічним тому, який буде використовуватися на ракеті Vulcan, побудованої в США.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: