ЄКА: навколомісячне супутникове угруповання

Головні теми

Європа запускає проект Moonlight («Місячне сяйво») – сміливу пропозицію щодо розгортання комерційно вигідного супутникового угруповання навколо Місяця, повідомляють в ESA.

Європейське космічне агентство (ЄКА) уклало контракти з двома
консорціумами, очолюваними компаніями Surrey Satellite Technology Limited та Telespazio, на розробку навколомісячного супутникового угруповання та надання телекомунікаційних і навігаційних послуг для всіх видів місій на Місяці та «місячної економіки», що на даний час формується.

«Стійкий місячний зв’язок дасть можливість сталого дослідження космосу», – заявили в ЄКА.

Розмір інвестиції та дизайн угруповання ще не визначені, їх визначатимуть два конкуруючих консорціуми, які розпочали роботу з ЄКА щодо техніко-економічних обґрунтувань та проектування Moonlight. Їх рекомендації державам-членам ЄКА очікуються наступного року.

«Зв’язок є основою для дослідження космосу, наших систем безпеки, сталого використання наших ресурсів та нашого соціального та економічного прогресу», – сказала Елоди Віу (Elodie Viau), директор з питань телекомунікацій та інтегрованих програм ЄКА. «Наша мета – перетворити інвестиції в НДДКР в успішні комерційні продукти.

Забезпечуючи приватну участь, ми підвищуємо конкурентоспроможність європейської промисловості».
Щоб задовольнити потреби потенційних державних та приватних учасників проекту Moonlight, ЄКА 1 червня організує семінар із взаємодії користувачів з питань Місячного зв’язку та навігації.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: