Астронавти отримають вакцину від коронавирусу через 7-10 днів після повернення з МКС

Новини

Астронавти Національного управління США з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) і Японського агентства аерокосмічних досліджень (JAXA) пройдуть вакцинацію від нового коронавируса протягом 7-10 днів після повернення на Землю з Міжнародної космічної станції (МКС). Про це астронавт NASA Шеннон Уокер розповіла в понеділок під час прес-конференції, трансляція якої велася на сайті американського відомства, повідомляє ТАСС.

“Лікарі кажуть нам, що ми отримаємо вакцину протягом 7-10 днів після нашого повернення, – сказала Уокер. – Ми поки не знаємо, який саме варіант вакцини буде нам введений, але це станеться в визначені часові рамки”. Вона також зазначила, що після повернення на Землю астронавти планують носити медичні маски, “тому що це правильно”.

Раніше NASA повідомило, що пілотований корабель Crew Dragon компанії SpaceX з чотирма астронавтами на борту приводниться 28 квітня в одній з семи обраних зон в Атлантичному океані або Мексиканській затоці біля узбережжя штату Флорида. На Землю разом з Уокер повернуться астронавти NASA Майкл Хопкінс і Віктор Гловер, а також співробітник JAXA Соїті Ногуті. Вони були доставлені на МКС 16 листопада минулого року.

В даний час на борту МКС знаходяться 11 членів екіпажу: космонавти Роскосмоса Олег Новицький та Петро Дубров, астронавти NASA Хопкінс, Гловер, Уокер, Марк Ванді Хай, Шейн Кімброу і Меган Макартур, астронавт Європейського космічного агентства Тома Песке, а також астронавти JAXA Ногуті і Акіхіко Хосіде.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: