Підсумки XХІІІ Міжнародної науково-практичної конференції «Людина і космос»

Новини

З 14 по 16 квітня 2021 року в Національному центрі аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова під егідою Міжнародної федерації астронавтики пройшла XХІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Людина і космос». У цьому році Конференція була присвячена 25-річчю від дня заснування НЦАОМ ім. О.М. Макарова і пройшла під девізом «Космос. Молодь. Знання».

Конференція проводилась на базі Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова (НЦАОМ) при активній підтримці Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара.

Для участі в XХIII Конференції були запрошені понад 400 представників провідних національних і зарубіжних аерокосмічних університетів і підприємств ракетно-космічної галузі. Тези своїх доповідей надіслали 165 учасників: це студенти, аспіранти та молоді вчені Дніпра, Києва, Харкова, Запоріжжя, Ужгорода, Казахстану.

На пленарному засіданні, яке проходило в форматі «ZOOM-конференції», з вітальним словом до учасників та гостей звернувся генеральний директор НЦАОМ ім. О.М. Макарова Олексій Кулик. Він привітав всіх учасників з Днем працівників ракетно-космічної галузі України та Всесвітнім днем авіації і космонавтики, зачитав привітання учасникам конференції від голови Державного космічного агентства України Володимира Тафтая.

На пленарному засіданні виступили:

– Віктор Хуторний, генеральний директор НЦАОМ ім. О.М. Макарова в 1997-2016гг., з доповіддю «25 років від дня заснування НЦАОМ ім. О.М. Макарова»;

– Артем Андріанов, професор аерокосмічного факультету і координатор лабораторії аерокосмічних конструкцій Університету Бразиліа (Бразилія), з доповіддю «Аерокосмічна освіта і міжнародне співробітництво»;

– Роман Михальчишин, провідний інженер по розробках і інтеграції ракети-носія в компанії «Isar Aerospace» (Мюнхен, Німеччина).

Згідно з регламентом проведення Конференції пройшли засідання по 21 науково-практичному напрямку. Було заслухано 85 доповідей. В обговоренні доповідей взяли участь близько 100 учасників і гостей конференції. В рамках Конференції пройшов Круглий стіл, присвячений 75-річчю від дня народження Валерія Миколайовича Шмарова «Авіація і космонавтика в житті В.М. Шмарова». Круглий стіл відбувся в форматі «ZOOM-конференції».

За результатами цікавої та плідної роботи дипломами
XХІІІ Міжнародної молодіжної науково-практичної конференції «Людина і Космос» відзначені 40 учасників, а 22 кращих доповіді рекомендовані до публікації у фахових наукових журналах України.

Рішенням Конференції за одностайної підтримки учасників та організаторів у 2022 році заплановано проведення XXIV Міжнародної молодіжної науково-практичної конференції «Людина і Космос».

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: