NRO планує підписати угоди з комерційними постачальниками супутникових радіолокаційних зображень

Новини

Національне розвідувальне управління США (National Reconnaissance Office, NRO – розвідувальна служба, відповідальна за програми космічної розвідки в інтересах всього Розвідувального співтовариства США) планує підписати нові угоди з комерційними постачальниками супутникових радіолокаційних зображень.

Про це пише SpaceNews.

Радіолокаційні супутникові знімки, відомі як знімки радарів із синтезованою апертурою (synthetic aperture radar, SAR), зараз пропонуються все більшою кількістю комерційних компаній, це тенденція, на яку звернули увагу органи національної безпеки США.

У грудні 2019 року NRO уклало контракт з компанією-постачальником зображень SAR Capella Space на експеримент із використанням даних компанії та з’ясування доцільності їх використання для національної безпеки. Інші провайдери супутникового спостереження Землі також отримали подібні контракти на дослідження протягом останніх двох років.

NRO закуповує супутникові дані для Розвідувального співтовариства США, військових та органів внутрішньої безпеки. Воно купує в основному оптичні супутникові знімки. Домінуючим постачальником електрооптичних комерційних зображень є Maxar Technologies. У 2019 році NRO розпочало галузевий конкурс, оскільки планує вибрати нових постачальників електрооптичних зображень. Управління уклало контракти на навчання з компаніями Maxar, Planet та BlackSky.

«Ми намагаємось зробити щось у галузі SAR, дуже подібне до того, що ми робимо у галузі оптики», – повідомив керівник Програмного управління комерційних систем NRO Піт Мюнд.

Очікується, що контракти на дослідження SAR будуть укладені в середині та наприкінці 2021 року.

Однією з переваг SAR є те, що ця технологія дозволяє бачити крізь хмари та інші атмосферні перешкоди, які заважають оптичним супутникам. Однак для аналізу зображень SAR потрібен інший тип навичок та тренувань. На даний час комерційні угруповання супутників SAR будуються за принципом, щоб на орбіті було багато супутників, які можуть робити знімки одної території кілька разів на день. Компанії пропонують свої послуги цивільним галузям, таким як сільське господарство та енергетика, але оборона та розвідка також розглядаються як найважливіший ринок.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: