Мінстратегпром оприлюднив проєкт Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми на 2021-2025 роки

Головні теми

9 квітня Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості України оприлюднило для проведення консультацій з громадськістю проєкт Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки.

«Метою Програми є забезпечення ефективного використання космічного потенціалу і підвищення його впливу на розв’язання актуальних завдань соціально-економічного, екологічного, інформаційного, наукового та освітнього розвитку суспільства, забезпечення реалізації інтересів держави у сфері національної безпеки та оборони», – ідеться в інформаційному повідомленні.

Зазначається, що державна підтримка космічної галузі національної економіки відповідно до Закону України «Про космічну діяльність» та Стратегії національної безпеки України потребує встановлення оптимального балансу між джерелами фінансування з державного бюджету та іншими джерелами (кошти інвестиційних та інноваційних фондів, власні кошти підприємств).

Заходи Програми передбачають створення умов для забезпечення реалізації державних інтересів на національному і міжнародному рівнях та досягнення економічної ефективності від космічної діяльності шляхом розвитку власних компетенцій у стратегічно важливих напрямах, залучення приватних компаній та міжнародних інвестицій разом із фінансовою підтримкою з боку держави.

«Наявність загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми та певних обсягів бюджетного фінансування її завдань і заходів є потужним стимулом для підприємств галузі брати участь у виконанні програми та залучати для цього власні кошти і кошти з інших джерел», – ідеться в повідомленні.

Реалізація Програми дасть змогу забезпечити виконання першочергових державних завдань, розвиток інноваційних технологій, їх застосування у сферах високої соціальної значущості, створення екосистеми космічних компаній як драйверу зростання економіки України, наголосили в Мінстратегпромі.

Проєкт Загальнодержавної цільової науково-технічної космічної програми України на 2021-2025 роки опубліковано на офіційному вебсайті Міністерства.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: