ДП «АНТОНОВ» будує літаки Ан-178 для ЗСУ відповідно до встановлених планів

Головні теми

Колектив ДП «АНТОНОВ» працює над побудовою літаків для Міністерства оборони України, чітко дотримуючись встановлених планів та графіків. На сьогодні вже проводиться стапельне складання фюзеляжу першого з трьох транспортних літаків Ан-178. Завершити цей етап планується до 31 травня. У агрегатних цехах підприємства будують крило, хвостове оперення, елементи систем, деталі, які згодом використовуватимуться для кінцевого складання планера першого Ан-178.

Про це повідомляється на сайті підприємства.

«Вже розпочато виготовлення деталей та агрегатів для другого та третього літаків. Укладаються договори на поставку матеріалів, покупних комплектуючих виробів з нашими постачальниками як з України, так і з інших країн. Ми робимо все можливе, аби виконати державне замовлення якісно та у встановлені терміни. Сьогодні це наша пріоритетна мета!» – зазначає в.о. генерального директора ДП «АНТОНОВ» С.А. Бичков.

Очільник підприємства, який працює на ДП «АНТОНОВ» з 1969 року, має значний досвід з організації виробництва. Упродовж років незалежності України під безпосереднім керівництвом Сергія Андрійовича були збудовані військово-транспортний літак короткого зльоту та посадки Ан-70, пасажирські літаки Ан-140, Ан-148, Ан-158, відновлено для комерційної експлуатації Ан-225, здійснено багато інших проєктів.

Контракт, підписаний з Міністерством оборони в грудні 2020 року, став потужним імпульсом для подальшого розвитку підприємства, об’єднання колективу для реалізації спільного завдання. З метою вчасного виконання державного контракту за ініціативи Сергія Андрійовича на постійній основі проводяться наради щодо вирішення поточних питань з представниками Міністерства оборони України за участю заступника міністра оборони Миронюка О.Ю.

Виробничий процес триває навіть в умовах карантинних обмежень. При цьому керівництво ДП «АНТОНОВ» приділяє велику увагу збереженню здоров’я працівників. Серед першочергових заходів – переоснащення медико-санітарної частини. Зокрема, цього року закуплено апарат комп’ютерної томографії, а також кисневі концентратори для лікування в амбулаторних умовах. Працівники підприємства мають можливість безкоштовно проходити тестування на коронавірус, отримують необхідну медичну допомогу та рекомендації досвідчених фахівців, забезпечені необхідною кількістю дезінфікуючих засобів.

Задля збереження цілісності колективу, тим працівникам, які перебувають на простої через карантинні обмеження, щомісячно виплачується дві третини від їх посадового окладу.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: