Перший політ китайської комерційної ракети-носія SD-3 намічений на 2022 рік

Новини

Третє сімейство китайських комерційних ракет-носіїв “Цзелун” – Smart Dragon-3 (SD-3) здійснить свій перший політ в 2022 році. Про це поінформували в Китайському дослідному інституті ракетної техніки, пише “Синьхуа”.

Ракета-носій SD-3, оснащена чотириступеневим твердопаливним двигуном, буде самою великогабаритною і матиме найбільшу вантажопідйомність серед комерційних ракет-носіїв “Цзелун”.

З максимальним діаметром 2,64 метра і злітною масою 140 тонн SD-3 буде здатна виводити на сонячно-синхронну орбіту висотою 500 кілометрів близько 1,5 тонни корисного вантажу.

Націлена на задоволення потреб в великомасштабних комерційних запусках в майбутньому, SD-3 має можливість нести більше 20 супутників за одну місію, завдяки чому вартість запуску на одиницю корисного вантажу знизиться до 10 тисяч доларів за кілограм. Це зробить її більш конкурентоспроможною на ринку комерційних космічних запусків.

Ракета була розроблена як для наземних, так і для морських запусків, зазначив її виробник.

Ракети-носії серії “Цзелун” були випущені на ринок комерційних космічних запусків в 2019 році. Ракета першого покоління з цієї серії SD-1 зробила перший політ в серпні 2019 року, а в цьому році планується ще два-три її запуску.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: