Китай готує більше 40 космічних запусків у цьому році

Новини

Рік, що настав, буде ключовим для космонавтики Китаю в плані створення пілотованої орбітальної станції.

У 2021 році Китай має намір здійснити більше 40 космічних запусків. Про це в середу, 6 січня, повідомляє Korrespondent.net з посиланням на Сіньхуа.

Зазначено, що новий рік буде ключовим для космонавтики Китаю в плані створення пілотованої орбітальної станції.

У список інших космічних програм Корпорації аерокосмічної науки і техніки (CASC) входить місія марсіанського зонда Тяньвень-1, розробка лабораторних модулів комічної станції, прискорення застосування навігаційної системи Бейдоу в цивільній авіації та інших областях.

Зокрема, перший китайський марсіанський зонд із марсоходом на борту в цьому році зробить обліт навколо Червоної планети і здійснить м’яку посадку на її поверхню.

За минулий рік Китай зробив важливі кроки на шляху перетворення в космічну державу, зазначив голова правління CASC У Яньшен.

За його словами, за підсумками 2020 року в Китаї був успішно проведений перший запуск ракети-носія нового покоління, реалізований третій етап програми з дослідження Місяця, під час якого на Землю були доставлені зразки місячного ґрунту, достроково завершилися космічні запуски в рамках створення глобальної навігаційної системи Бейдоу-3 і відправлений у космос перший марсіанський зонд Тяньвень-1.

Нагадаємо, 22 грудня в Китаї було здійснено успішний запуск ракети середнього класу Чанчжен-8, яка вивела на орбіту секретний супутник XJY-7 і групу космічних мікроапаратів.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: