SpaceX повідомила час запуску чергової місії

Новини
nasa sentinel 6

Випробування на статичний вогонь завершено — запуск місії Sentinel-6 Michael Freilich запланований на суботу, 21 листопада о 18:45 за Києвом.

Основне завдання супутника – спостереження за підвищенням рівня моря з максимальною точністю. Інший прилад на борту космічного апарату буде надавати атмосферні дані, які допоможуть поліпшити прогнози погоди, відстежувати урагани і покращувати моделі клімату.

NASA заявляє, що основна мета Sentinel-6 – вимір океанів, але вони хочуть підвищити цінність місії, не кожен день запускають супутники, і збір корисних даних про океани та атмосферу – це бонус. Sentinel-6 – це співпраця США і Європи.

Sentinel-6 – один з двох супутників, що входять до складу місії Copernicus Sentinel-6/Jason-CS. Другим супутником Sentinel-6 є Sentinel-6B, який буде запущений у 2025 році. Космічний апарат приєднається до серій супутників TOPEX/Poseidon і Jason, які вже понад 30 років збирають точні вимірювання рівня моря.

У SpaceX зазначили, що перший ступінь ракети-носія Falcon 9, яка доставить вантаж на орбіту Землі, має повернутися та приземлитися на авіабазі Ванденберг в Каліфорнії, США.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: