SpaceX отримала від NASA першу в історії ліцензію на пілотовані польоти

Новини

Агентство NASA оголосило про офіційну готовність капсули Crew Dragon і ракети Falcon 9 до польотів з астронавтами на борту на орбіту і назад. Ця подія історичного значення і для агентства, і для приватної космічної компанії SpaceX – за минулі шість років NASA надала більшу частину грошей на розробку корабля Crew Dragon і провела сотні тестів.

“Спасибі NASA за безперервну підтримку SpaceX і партнерство в досягненні цієї мети. Я пишаюся кожним співробітником SpaceX і всіма нашими постачальниками, які працювали не покладаючи рук над розробкою, тестуванням і запуском першого комерційного пілотованого космічного корабля в історії, сертифікованого NASA. Це величезна честь, яка дає впевненість у наших планах щодо повернення на Місяць, польоту на Марс і, в кінцевому підсумку, перетворення людини на міжпланетний вид”, – заявив Ілон Маск.

Сертифікація відбулася після того, як агентство і SpaceX завершили аналіз пробної місії Demo-2, яка відбулася влітку, і уточнили всі нюанси майбутньої Crew-1, запланованої на 15 листопада. На цей раз з космодрому у Флориді злетять три американці – Майк Хопкінс, Віктор Гловер і Шеннон Уолкер і один японський астронавт Соіті Ногуті. Вони проведуть на МКС шість місяців. Ракета і корабель для місії напередодні вже були встановлені на стартовий стіл.

Тепер NASA зможе збільшити контингент своїх астронавтів на МКС з шести до семи. Це означає більше досліджень і експериментів для науки США.

За матеріалами FinanceUA.

Підписуйтесь на нас в Telegram: тут найцікавіші аерокосмічні новини!

Поділитися новиною: